Tvillinger

Er du gravid med tvillinger?

Ultralydklinikken for gravide har stor erfaring med tvillinger. Allerede efter i uge 5 kan vi udføre scanninger for at se, om du er gravid med tvillinger.

At vente tvillinger er helt specielt, og scanning af tvillinger er en udfordring, der kræver stor erfaring. Derfor udføres alle vores scanninger af uddannede læger - og prisen er den samme uanset om der er en, to eller tre små babyer.

 

Book tid online

 

Hør hvorfor Jeannie og Michael valgte Ultralydklinikken

 

Tveæggede eller enæggede tvillinger

Udover, at finde frem til om du faktisk skal have tvillinger, så kan vores scanninger også hjælpe med at få svar på om du skal have enæggede eller tveæggede tvillinger. Hvis tvillingerne har hver sin moderkage vil 25% være enæggede og 75% være tveæggede. Har tvillingerne samme moderkage vil de 100% sikkert være enæggede. Hvis du allerede før fødslen ønsker at vide om dine tvillinger er ens eller forskellige, kan du få det undersøgt ved Panorama testen.

 

Venter du tvillinger? svaret med en tidlig scanning

Alle i uge 5 kan vi se om du venter tvillinger, hvis tvillingerne ligger hver sin helt adskilte fostersæk. Hvis tvillingerne deler moderkage, men har en hinde mellem sig kan dette ses i den 6. uge. Først når man kan se et fosterhjerte slå, kan man nøjagtigt tælle, hvor mange fostre der findes. Alt dette kan du få svaret på ved at få en tidlig scanning.

 

en tidlig scanning for kun 300 kr.

Er du i tvivl om du venter tvillinger? Med en tidlig scanning kan du hjælpe dig med at finde svaret samt finde frem til om du venter enæggede eller tveæggede tvillinger. Derfor anbefaler vi, at du benytter dig af vores tilbud på tidlige scanninger: Du får tidlige scanninger til halv pris (300 kr.) frem til uge 13 af din graviditet, efter at du har betalt fuld pris (600 kr.) for din første scanning.

Nedenfor ses nogle eksempler på billeder, som du kan få efter en scanning. Billederne viser tvillinger i uge 8 og uge 10. Ved meget tidlige scanninger udføres scanningerne vaginalt, dvs. en indvendig scanning. Hvis de små ligger til det, kan vi dog prøve en 3D scanning. Vi giver ingen garanti for, at det kan lade sig gøre så tidligt.

 

 

Find kønnet af dine tvillinger

Få en kønsscanning fra uge 14 - 500 kr. Fra uge 14 og frem til fødslen kan du få foretaget en kønsscanning, så du kan finde ud af om dine tvillinger er piger, drenge eller begge. Det er en meget stor oplevelse at vide hvilket køn tvillingerne har, og vi gør vores bedste for at det skal lykkes. Hvis de ikke vil vise køn første gang, så får man et nyt forsøg gratis. Hvis du ønsker først at vide kønnet på et senere tidspunkt, kan det også lade sig gøre. Vi kan sagtens se kønnet uden, at du opdager det, og så får du en kuvert med hjem med et sødt kort, hvor kønnet står på. Til denne scanning sætter vi 15 min af til dit besøg.

 

Få en kønsscanning fra uge 14 - 500 kr.

Fra uge 14 og frem til fødslen kan du få foretaget en kønsscanning, så du kan finde ud af om dine tvillinger er piger, drenge eller begge. Det er en meget stor oplevelse at vide hvilket køn tvillingerne har, og vi gør vores bedste for at det skal lykkes. Hvis de ikke vil vise køn første gang, så får man et nyt forsøg gratis.

Hvis du ønsker først at vide kønnet på et senere tidspunkt, kan det også lade sig gøre. Vi kan sagtens se kønnet uden, at du opdager det, og så får du en kuvert med hjem med et sødt kort, hvor kønnet står på.

Til denne scanning sætter vi 15 min af til dit besøg.

 

Hvad får du med hjem?

 • 5-6 billeder printet i sort/hvid.
 • Mange billeder gemt på din USB.
 • Mange små videoklip på 5 sek på din USB.
 • Et sødt kort, hvor der står 'Jeg er en dreng' eller 'Jeg er en pige'.
 • En mappe til alle dine billeder og graviditetspapir

Da scanningen tager ca. 15 min, så kan vi ikke nå at måle børnenes størrelse. Hvis du også ønsker det, skal du vælge en stor 3D/4D scanning.

 

Book tid online

 

Medbring en USB til fotos af dine tvillinger eller få dem på mail

Vi anbefaler, at du medbringer en USB, så du kan få billeder med hjem af dine små tvillinger. Hvis du har glemt en USB, så kan du også købe en af os for 50 kr. Vi kan også sende dem til din mail.

 

størrelse og vægt dine tvillinger med en stor 3D/4D scanning

Tvillingers vægt er en stor del af sundhedstjekket ved en 3D/4D scanning. Vi udregner børnenes størrelse. Her måler vi hovedets bredde og længde, maveomfang og længden af lårbensknoglen, og ud fra disse mål udregner vi en vægt på børnene.

Vi benytter de samme målemetoder som hospitalerne og udregningen foregår via ASTRAIA, som hospitalerne også benytter. Du kan derfor let sammenligne med de tidligere mål, du har fra hospitalet og vores.

Vi måler også flow på navlesnoren, det vil sige at du kan høre hjertelyden, og vi kan se om de små får næring nok.

 

Om 3D/4D scanninger:

 • 45 min for en stor scanning.
 • Pris om dagen: 1300 kr.
 • Pris om aftenen og lørdage: 1500 kr.

Vi anbefaler, at du får scanningen før uge 25, og helst i uge 22-23, fordi der her vil være en højere chance for at se begge på billedet samtidig. Enkelte gange kan man kun se det ene barn, idet den ene tvilling ligger 'under' den anden tvilling. Ved tvillinger giver vi ikke ny scanning gratis, hvis I ikke kan se ansigtet på begge børn. Men vi garanterer, at I får mange sjove billeder, det er skønt at lave 3D/4D af tvillinger. Man kan se dem puffe og sparke til hinanden og måske kysse.

 

Hvad får jeg med hjem?

 • 25-30 billeder printet ud i sort/hvid.
 • Alle billeder gemt på USB.
 • 4-5 billeder printet i farve.
 • Hele undersøgelsen bliver optaget på en USB, som en lang film.
 • Vægt og måling af blodgennemstrømning i navlesnoren på begge børn. Rapport med alle mål og børnenes vægt på scanningstidspunktet. Børnenes køn efter uge 14, hvis du ønsker det.

 

Tilskud til scanning af tvillinger fra Sygeforsikringen Danmark

Hvis du er medlem Sygeforsikringen Danmark kan du få 3oo kr. i tilskud til 3D/4D scanningen, hvis den udføres af en jordemoder og besøget er på 45 min. Vores jordemødre arbejder sædvanligvis på hverdage og kun om dagen. Du skal derfor huske at fortælle, om du er medlem og ønsker at benytte dig af tilskuddet, når du booker en tid.

Når du har været til scanning, melder vi det til Sygeforsikringen Danmark med angivelse af navnet på jordemoderen, der har scannet dig, og du vil derefter få refunderet beløbet direkte fra Danmark. Du skal ikke selv foretage dig noget for at få refunderet beløbet.

Har du spørgsmål til lægen eller jordemoderen om din graviditet, så klarer vi også dem.

 

Book tid online