3D/4D Scanning - stor

Naturlig 3D/4D/HD scanning - den store scanning, som er en fantastisk oplevelse

Den nye teknik ved 3D scanning er, at man nu ved hjælp af et avanceret billede behandlingssystem, kan få det til at se ud, som om man lyser ind i den mørke livmoder. Det ser ud som om, man lyser med en lommelygte, og man kan nu lyse fra alle sider, så man kan se de sider af barnet, som tidligere lå i skygge. Det giver en helt fantastik oplevelse, at se sit barn helt naturligt, som om det var født.

Book tid online

 

Derfor valgte Kristine Ultralydklinikken til 3D/4D scanning

 

 

Hvad får jeg med hjem ved 3D/4D scanning, hvor der er afsat 45 min til mit besøg:

  • Det er vigtigt at du medbringer en USB, som er på mindst 4GB til optagelse af en lang film af scanningen. Vi kan ikke give dig lyd på filmen.  Du kan også købe en USB hos os for 50 kr.
  • 25-30 billeder printet ud i sort/hvid og alle billeder bliver også gemt på din USB.
  • 4-5 billeder printet i farve.
  • Vægt og måling af blodgennemstrømning i navlesnoren.
  • Rapport med alle mål og barnets vægt på skanningstidspunktet.
  • Barnets køn efter uge 14, hvis du ønsker det.
  • Smart mappe - vælg mellem A4 og A5 -  til alle dine svangre papir og beskrivelse og billeder.

 

Vi har fået opgraderet vores scanningsapparat, så det nu viser endnu skarpere billeder. Vi har det nyeste apparat som findes. Vi er altid med på det sidste nye.

Mange kender Lennart Nielssons billeder fra 1965 af det ufødte barn, her kan du få dine egne billeder taget af dit barn i livmoderen.

De nye teknik kræver de samme skanningsforhold som almindelig 3D/4D scanning. Der skal være fostervand foran ansigtet for at få gode billeder, og fosteret skal ligge med ansigtet fremefter. En slank gravid vil få bedre billeder end en trivelig gravid.

 

Og så er det naturligvis helt ufarligt - og priserne er de samme.

Vi synes at Naturlig 3D scanning giver utrolige billeder også tidligt i graviditeten. Kommer du for eksempel til køns skanning i uge 14 vil vi give dig en oplevelse, du ikke glemmer. Her vil du kunne se dit lille barn ligge i fosterstilling, og hele barnet kommer med på billedet.

Vi vil optage skiftevis i almindelig 3D/4D scanning og Naturlig 3D/4D/HD scanning.

Vi vil løbende sætte nye fantastiske billeder på vores hjemmeside, så følg med i hvad det sker af nye ting.

Hvis barnet ligger helt umuligt til gode billeder, vil du selvfølgelig få tilbudt en ny skanning gratis. Det aftaler du med lægen eller jordemoderen. Det er ikke altid muligt at få ansigtsbilleder, hvis du kommer i uge 14.
Men ved 3D/4D scanning senere vil barnet have mere plads, og vi kan se ansigtet.

 

Tilskud fra Sygeforsikringen Danmark:

Danmark giver tilskud til jordemoderkonsultation, hvor der er inkuderet en scanning. Konsultation og scanning skal vare mindst 45 min. Hvis du er medlem Sygeforsikringen Danmark kan du få 3oo kr. i tilskud. Vores jordemødre arbejder sædvanligvis på hverdage og kun om dagen. Du skal derfor huske at fortælle, om du er medlem og ønsker at benytte dig af tilskuddet, når du booker en tid.

Når du har været til scanning, melder vi det til Sygeforsikringen Danmark med angivelse af navnet på jordemoderen, der har scannet dig, og du vil derefter få refunderet beløbet direkte fra Danmark. Du skal ikke selv foretage dig noget for at få refunderet beløbet.

 

Har du spørgsmål til lægen eller jordemoderen om din graviditet, så klarer vi også dem.

Vores erfarne læger og jordemødre sikrer høj kvalitet. Alle ansatte på klinikken har også hospitalsjob, hvor de varetager ultralydskanning af gravide. Det giver dig tryghed, at det ikke er hvem som helst, der skal scanne dit barn.

Vi benytter de samme målemetoder, som hospitalerne og udregningen foregår via ASTRAIA, som hospitalerne også benytter. Du kan derfor let sammenligne med de tidligere mål, du har fra hospitalet og vores.

 

Skøn af barnets fødselsvægt. 

Efter uge 30 kan man skønne om barnet vil blive meget stor eller meget lille ved fødslen. Børn med stor fødselsvægt er allerede på dette tidspunkt store børn. Hvis et barn er undervægtig i uge 30, vil det også være det til fødslen.

 

Barnets udvikling. 

Fosterets udvikling bliver også undersøgt. Vi foretager en misdannelsesscanning, men med det forbehold at jo senere i graviditeten man skanner, jo sværere er det at se alle detaljer.

 

Hvornår er det bedst at foretage 3D/4D/HD scanning.

Med vores nye naturlige 3D/4D scanning er alle tidspunkter gode til 3D/4D. Vi kan foretage 3D scanning helt fra uge 7 til uge 33. Hvis du ønsker en sen 3D scanning er det bedste tidspunkt uge 26 til 30, fordi der på dette tidspunkt er meget fostervand i forhold til, hvor meget barnet fylder. Efter 33 uger aftager fostervandsmængden og det vil sjældnere kunne lykkes at få gode 3D/4D optagelser, der er dog store forskelle i fostervandsmængde, og det er ofte lykkedes os alligevel - med stor tålmodighed.

 

Ved 3D/4D/HD skanning fra fulde 7 uger til ca. 17 uger vil man kunne se hele barnet på skærmen.

Hvis barnet ligger dybt i livmoderen kan man supplere med vaginal 3D/4D skanning. Og med den nye naturlig 3D vil barnet ikke være så fosteragtig, som ved den almindelige 3D.

Efter ca. 17 uger vil man ikke kunne se hele barnet på skærmen, fordi det nu er blevet for stort. Vi ser derfor på barnet i 'brudstykker', men det gør ikke oplevelsen mindre. Jo længere man kommer i graviditeten jo mere ligner barnet en nyfødt. Denne undersøgelse foretages altid uden på maven.

De bedste betingelser for at få nogle gode optagelser er, at undersøgeren har meget stor rutine i at skanne og at der er fostervand omkring barnet.

 

Hvis fostervandsmængden er mindsket vil billederne blive utydelige.

Hvis moderkagen er beliggende på forvæggen af livmoderen (mellem barnet og huden) kan den også skygge for optagelsen, men så prøver vi at skanne fra siden af livmoderen.

Den gravide må heller ikke være al for overvægtig, idet fedt giver utydelige billeder.