om os

Om Ultralydklinikken for Gravide

Ultralydklinikken for Gravide

Er Danmarks første private ultralydklinik udelukkende for gravide. Klinikken åbnede i år 2000. Alle kan frit henvende sig efter forudgående aftale.

Ultralydklinikken for Gravide tilbyder ultralydscanning af dit foster på et meget højt fagligt niveau. Ultralydscanningerne bliver udført af læger eller jordemødre med meget stor erfaring i at diagnosticere det normale og det unormale foster i alle uger af graviditeten. Det faglige niveau er det samme hos os, som på de store hospitaler i København. Alt vores personale arbejder eller har for nyligt arbejdet på en Føtalmedicinsk klinik på et hospital.
Det giver dig sikkerhed for kvalitet.

 

Hør hvorfor Ultralydklinikken for Gravide startede, og hvad de står for.

 

 

Sundhedsstyrelsen holder tilsyn med alle klinikker, som er ejet af en læge.

Da Ultralydklinikken for Gravide er ejet af speciallæge Lilllian Skibsted holder Sundhedsstyrelsen derfor kontrol med kvaliteten og sikkerheden, og den fine rapport fra klinikken kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Der er ikke tilsyn med klinikker, som ejes af jordemødre eller sygeplejersker.
Det er vores mål både at give dig fantastiske gode billeder og samtidig en skanning på et højt fagligt niveau foruden, at du og din familie får en uforglemmelig oplevelse.

Alle læger og jordemødre tilknyttet klinikken har en årelang uddannelse i ultralydscanning af gravide med opfølgende kurser i både Danmark og udlandet, således at det faglige niveau er optimalt.

 

Alle vore ansatte har også ansættelse eller har tidligere haft ansættelse i mange år på ultralydafdeling på et hospital.

Det er et krav for at kunne arbejde hos os. Det sikrer, at de fagligt er under stadig udvikling med impulser, ikke blot fra vores klinik, men også fra en meget større kontaktflade.

 

Ved at vælge Ultralydklinikken for Gravide er du sikker på at blive scannet af et højt uddannet personale.

Vi lever op til et højt fagligt niveau uden at det koster ekstra. Det tager tid at foretage en 3D/4D skanning, hvor man også skal se om barnets udvikling er svarende til det, man skal forvente, i den alder barnet er i. Vi afsætter derfor altid 45 min. ved 3D/4D scanning til dit besøg på Ultralydklinikken for Gravide.

Det er meget vigtigt at vide, hvordan et foster ser ud i de forskellige uger i graviditeten, og hvad fosteret skal kunne gøre i netop den uge, hvor man scanner. Fuldstændig som man følger et barn efter fødslen med, hvornår barnet skal kunne smile, løfte hovedet og sidde, skal man også vide, hvad der er normalt i de forskellige uger i fosterets udvikling i livmoderen. Dette kræver meget stor erfaring og uddannelse.

 

Vores lokaler er lyse og venlige.

Her er hyggeligt at komme. Vi har rigtigt mange gravide, som kommer igen i de næste graviditeter og anbefaler veninder og familie at komme. Når du bliver scannet, kan du og din familie følge med på en stor fladskærm.

 

Sikkerhed ved ultralydscanning.

For at kunne danne billeder bruges ultralydbølger, som efterfølgende bliver omdannet på en computer til billeder. Ultralyd kendes fra flagermusen, som sender ultralyd ud for at kunne orientere sig om natten.

Ultralyd kan danne en ganske lille smule varme. Der er de sidste 30-40 år foretaget mange videnskabelig eksperimenter med ultralyd og alle viser at ultralyd i den frekvens, som bruges til gravide, er ganske ufarlige.

Hvis man scanner på maven og holder proben det samme sted i en hel time, vil der 10 cm nede i maven være en stigning i temperaturen på 0.1 grad. Vores krops temperatur ændrer sig mere end 0.1 grad fra morgen til aften. Og da man heller ikke holder proben stille i mange sekunder under en scanning, vil der slet ingen fare for varme være ved scanning.

 

3D/4D scanning giver ikke mere ultralyd end 2D scanning.

Teknikken i en 3D probe er, at der scannes i 2D med en lille motor i proben. Motoren bevæger 2D billedet i en bestemt hastighed og derved kan computeren lave et volumen billede og dermed et 3D billede. Det er således en avanceret computerteknik, som laver 3D billedet og ikke ekstra ultralyd. 4D betyder blot at 3D billedet bevæger sig. Den 4. dimention er tiden. Også her er det computeren, som laver billedet.

Har du spørgsmål til sikkerhed, må du endelig ringe til os.

 

AmmeBH, sutteflaske med pose, ammepuder, babysengebetræk.

Vi er igennem de senere år også begyndt at sælge forskellige ting til den gravide og det nyfødte barn. Mange gravide klagede over, at det var næsten umuligt at opdrive en god BH til graviditet og amning. Vi har derfor fået eneforhandling af det italienske mærke RelaXsan, som laver de mest vidunderlige BH'er. De støtter samtidig med, at man næsten ikke kan mærke, at man har BH på. Vi har også amme BH'er fra Carriwell og Casche Coeur.

Vi har også sutter og sutteflasker fra Nûby. Vi er det eneste sted i den indre by, som forhandler disse produkter. Du er velkommen til at komme forbi hver lørdag kl. 10-14, også selv om du ikke er blevet scannet på klinikken.