Tvillinger

Ultralydklinikken for Gravide har stor erfaring med tvillinger - og prisen er den samme uanset om der er en, to eller tre små babyer.

At vente tvillinger er helt specielt, og scanning af tvillinger er en udfordring og kræver stor erfaring. Hvis tvillingerne har hver sin moderkage vil 25% være enæggede og 75% være tveæggede. Har tvillingerne samme moderkage vil de 100% sikkert være enæggede.

Hvis du allerede før fødslen ønsker at vide om dine tvillinger er ens eller forskellige, kan du få det undersøgt ved Panorama testen. Den kan du læse om på et andet faneblad på vores hjemmeside.

Book tid online

 

 

 

 

Tidlig skanning - 600 kr.

Allerede i uge 5 kan vi se om, der er tvillinger, hvis tvillingerne ligger i hver sin helt adskilte fostersæk. Hvis tvillingerne deler moderkage, men har en hinde imellem sig kan dette ses i 6 fulde uger. Først når man kan se et fosterhjerte slå, kan man nøjagtigt tælle, hvor mange fostre der findes.

Billedet til venstre viser tvillinger i uge 8, og billedet til højre viser tvillinger i uge 10. Den helt tidlige skanning foregår vaginalt - altså en indvendig skanning. Hvis de små ligger til det kan vi prøve at skanne 3D. Vi giver ingen garanti for, at det kan lade sig gøre så tidligt.

Venter du tvillinger foreslår vi, at du benytter dig af vores tilbud med tidlige skanninger til halv pris - 300 kr. - frem til uge 13. Når du har været til skanning og betalt fuld pris for den første, er de efterfølgende til halv pris, så ofte du har lyst. Det er en kæmpe oplevelse, at se de små vokse frem.

 

Kønsskanning fra uge 14 til fødslen - 500 kr.

Fra fulde 14 uger kan vi se hvilket køn børnene har.

Det er en meget stor oplevelse at vide hvilket køn tvillingerne har, og vi gør vores bedste for at det skal lykkes. Hvis de ikke vil vise køn første gang, så får man et nyt forsøg gratis.

Hvis du ønsker først at vide kønnet på et senere tidspunkt, kan det også lade sig gøre. Vi kan sagtens se kønnet uden at du opdager det, og så får du en kuvert med hjem met et sødt kort, hvor kønnet står på.

Tag en USB med til dine billeder. Hvis du har glemt den, kan du købe en af os for 50 kr. Vi kan også sende dem til din mail.

Til denne scanning sætter vi 15 min af til dit besøg.

Hvad får jeg med hjem?

 • 5-6 billeder printet i sort/hvid
 • mange billeder gemt på din USB
 • mange små videoklip på 5 sek på din USB
 • et sødt kort, hvor der står 'Jeg er en dreng' eller 'Jeg er en pige'
 • en mappe til alle dine billeder og graviditetspapirer

Til denne korte scanning kan vi ikke nå at måle børnenes størrelse. Hvis du også ønsker det, skal du vælge en stor 3D/4D scanning.

 

3D/4D skanning af tvillinger - stor 45 min. - pris om dagen 1300 kr og aften og lørdag 1500 kr.

Vi anbefaler at man kommer før uge 25, og helst i uge 22-23, hvis man skal have chance for at se begge på billedet samtidig.

Enkelte gange kan man kun se det ene barn, idet den ene tvilling ligger 'under' den anden tvilling. Ved tvillinger giver vi ikke ny skanning gratis, hvis I ikke kan se ansigtet på begge børn. Men vi garanterer at I får mange sjove billeder, det er skønt at lave 3D/4D af tvillinger. Man kan se dem puffe og sparke til hinanden og måske kysse.

Tag en USB med til dine billeder. Hvis du har glemt den, kan du købe en af os for 50 kr.

 

Hvad får jeg med hjem til den store 3D/4D scanning af tvillinger?

 • 25-30 billeder printet ud i sort/hvid

 • Alle billeder gemt på USB

 • 4-5 billeder printet i farve.

 • Hele undersøgelsen bliver optaget på en USB, som en lang film

 • Vægt og måling af blodgennemstrømning i navlesnoren på begge børn.

 • Rapport med alle mål og børnenes vægt på scanningstidspunktet.

 • Børnenes køn efter uge 14, hvis du ønsker det

 


Tilskud fra Sygeforsikringen Danmark:

Hvis du er medlem Sygeforsikringen Danmark kan du få 3oo kr. i tilskud til 3D/4D skanningen, hvis den udføres af en jordemoder og besøget er på 45 min. Vores jordemødre arbejder sædvanligvis på hverdage og kun om dagen. Du skal derfor huske at fortælle, om du er medlem og ønsker at benytte dig af tilskuddet, når du booker en tid.

Når du har været til scanning, melder vi det til Sygeforsikringen Danmark med angivelse af navnet på jordemoderen, der har scannet dig, og du vil derefter få refunderet beløbet direkte fra Danmark. Du skal ikke selv foretage dig noget for at få refunderet beløbet.

 

Vægt:

Tvillingers vægt er en stor del af sundhedstjekket ved en 3D/4D scanning. Vi udregner børnenes størrelse. Her måler vi hovedets bredde og længde, maveomfang og længden af lårbensknoglen, og ud fra disse mål udregner vi en vægt på børnene.

Vi benytter de samme målemetoder som hospitalerne og udregningen foregår via ASTRAIA, som hospitalerne også benytter. Du kan derfor let sammenligne med de tidligere mål, du har fra hospitalet og vores.

Vi måler også flow på navlesnoren, det vil sige at du kan høre hjertelyden, og vi kan se om de små får næring nok.

 


Har du spørgsmål til lægen eller jordemoderen om din graviditet, så klarer vi også dem.